Galleri: Kinas väldiga grottor

Följ med ett forskarlag djupt in i de kinesiska grottorna och se den prisbelönte fotografen Carsten Peters imponerande bilder från expeditionen.

20 augusti 2014 av McKenzie Funk

Under södra Kinas många toppar, valv och spiror har en grupp forskare upptäckt några av världens största underjordiska kammare. År 2013 använde en expedition under brittisk ledning en avancerad laserskanner för att mäta åtskilliga grottsystem med en oerhörd detaljrikedom.

Läs artikeln: Kinas väldiga grottor

Läs om grottexpeditionen och se hur den avancerade laserskanningtekniken gör det möjligt att utforska underjordiska grottor på ett helt nytt sätt. Artikeln kommer från National Geographic 8/2014:

OBS! Du måste ha en profil på National Geographic för att ladda ned artikeln. Det är gratis att skapa en sådan och tar bara ett ögonblick. När du klickar på nedladdningsknappen får du möjlighet att skapa en profil.

Stöd från NG

Grottexpeditionen under brittisk ledning och Cedar Wrights, Emily Harringtons och Matt Segals klättringsexpedition har delfinansierats via din prenumeration på National Geographic.

Läs också

Kanske är du intresserad av...