Fotografer som ”klickar”

Fotograferna Uri Golman och Helle Olsen reser runt i hela världen för att fotografera hotade djurarter och de sista vilda platserna på jorden.

4 oktober 2016 av Louise Ravnebjerg Johansen

Oavsett om de tar bilder av fotomodeller, sport eller natur, är fotografer oftast soloartister.

Efter att ha träffats ombord på ett fartyg som seglade i Nord-och Östgrönlands nationalpark blev Uri och Helle emellertid förälskade och så småningom gifta och sedan dess har de blandat sin passion för natur och äventyr och gjort det till en gemensam livsstil – av ett slag som de flesta av oss endast drömmer om.

Just nu är de tillsammans i Gabon för att med stöd från National Geographic dokumentera mandrillerna – skygga apor, som bor djupt inne i regnskogen och är svåra att lokalisera och fotografera.

Det två månader långa äventyret i Gabon ingår i Uris och Helles WILD-projekt, då de under fyra år och tjugo separata expeditioner tänker dokumentera några av de sista vilda platserna på jorden.

”Vi vill inspirera människor med våra bilder och historier och väcka den kärlek till naturen som vi tror att alla är födda med”, säger Uri Golman. ”Och som kommer att hjälpa oss att skydda naturen för kommande generationer”.

Se några av Uris och Helles vackra foton i galleriet här, och se fram emot deras stora reportage om Finland i National Geographic Sverige nummer 13/2016.

Läs också

Kanske är du intresserad av...